Bachelor Agro- en Biotechnologie: afstudeerrichting Voedingstechnologie - Verkort traject (Geel) (180 sp.)
2025-2026
Je mag starten aan een bacheloropleiding als je 1 van deze studiebewijzen hebt:
1. Diploma secundair onderwijs (uitgereikt tot en met het schooljaar 2024-2025)
2. Diploma secundair onderwijs, onderwijskwalificatie 4 (uitgereikt vanaf het schooljaar 2024-2025)
3. Diploma hoger onderwijs van het korte type met volledig leerplan
4. Diploma hoger onderwijs voor sociale promotie (niet het Getuigschrift Pedagogische Bekwaamheid)
5. Certificaat of diploma hoger beroepsonderwijs
6. Bachelor- of masterdiploma
7. Gelijkwaardig studiebewijs volgens een wettelijke norm, een Europese richtlijn of een internationale overeenkomst. Heb je een diploma uit een niet-EU-land waarmee je toegang krijgt tot hoger onderwijs in dat land? De hogeschool of universiteit kan je ook toelaten zonder erkenning.
Tot het verkorte programma worden personen toegelaten die beschikken over een diploma Voedings- en dieetleer of een diploma Chemie afstudeerrichting Biochemie.
2024-2025
Je mag starten aan een bacheloropleiding als je 1 van deze studiebewijzen hebt:
1. Diploma secundair onderwijs (uitgereikt tot en met het schooljaar 2024-2025)
2. Diploma secundair onderwijs, onderwijskwalificatie 4 (uitgereikt vanaf het schooljaar 2024-2025)
3. Diploma hoger onderwijs van het korte type met volledig leerplan
4. Diploma hoger onderwijs voor sociale promotie (niet het Getuigschrift Pedagogische Bekwaamheid)
5. Certificaat of diploma hoger beroepsonderwijs
6. Bachelor- of masterdiploma
7. Gelijkwaardig studiebewijs volgens een wettelijke norm, een Europese richtlijn of een internationale overeenkomst. Heb je een diploma uit een niet-EU-land waarmee je toegang krijgt tot hoger onderwijs in dat land? De hogeschool of universiteit kan je ook toelaten zonder erkenning.
Tot het verkorte programma worden personen toegelaten die beschikken over een diploma Voedings- en dieetleer of een diploma Chemie afstudeerrichting Biochemie.
-
-
Verkort programma van Voedings- en Dieetkunde naar Agro- en Biotechnologie
Dit vernieuwde programma-aanbod geldt voor studenten die zich voor de eerste keer inschrijven voor de opleiding ‘Bachelor in de Agro- en Biotechnologie’ in academiejaar 2021-2022 of daarna. Studenten die reeds vroeger ingeschreven waren in de opleiding, kunnen voor het samenstellen van hun Individueel Studieprogramma (ISP) contact opnemen met de ISP verantwoordelijke. Afhankelijk van het aantal reeds verworven credits zal bepaald worden of zij in het uitdovende of het nieuwe programma hun ISP samenstellen.
-
Verplichte vakken
6 sp. Bodem en Plant Z25879 docenten- G.De Maeyer (coördinator)
- M.Van Dyck
- S.Wauters
- N.
6 sp. Dier en Habitat Z25880 docenten- M.Cassaert (coördinator)
- E.Hulsmans
- S.Tielemans
- D.Vermeiren
- N.
6 sp. Eenheidsbewerkingen op kamertemperatuur Z26562 docenten- L.Vertommen (coördinator)
- S.Bukenbergs
- L.Vertommen
- N.
3 sp. Instrumentele analyse Z26009 docenten- L.Rombouts (coördinator)
- N.
3 sp. Koeltechnieken Z26563 docenten- L.Vertommen (coördinator)
- S.Bukenbergs
- L.Vertommen
- N.
3 sp. Toegepaste Natuurkunde Z25932 docenten- B.Weckx (coördinator)
- G.Beirinckx
- B.Weckx
- N.
3 sp. Voedingswetenschappen Z26013 docenten- S.Van den broeck (coördinator)
- N.
6 sp. Conserveringstechnieken Z26564 docenten- L.Vertommen (coördinator)
- L.Bruyninckx
- L.Vertommen
- N.
6 sp. Dierlijke producten in de voeding Z26012 docenten- L.Vertommen (coördinator)
- N.
3 sp. Sectorverkenning Z25934 docenten- S.Verreydt (coördinator)
- J.Doumen
- D.Vermeiren
- S.Verreydt
- N.
6 sp. Technologie Z25883 docenten- S.Bukenbergs (coördinator)
- S.Cox
- M.Luyckx
- B.Weckx
- N.
3 sp. Persoonlijke en Professionele Ontwikkeling 1 Z25933 docenten- A.Wuyts (coördinator)
- G.Caethoven
- G.De Maeyer
- K.Michiels
- M.Van Dyck
- F.Verhaert
- S.Verrecken
- S.Vodnik
- B.Weckx
- A.Wuyts
- N.
3 sp. Persoonlijke en Professionele Ontwikkeling 2 Z25936 docenten- A.Wuyts (coördinator)
- T.Schellekens
- A.Wuyts
- N.
6 sp. Plantaardige Producten in de Voeding Z25899 docenten- L.Vertommen (coördinator)
- S.Van den broeck
- A.Ver Berne
- L.Vertommen
- N.
6 sp. Dranken en fermentatietechnologie Z26014 docenten- C.Boonen (coördinator)
- S.Van den broeck
- N.
6 sp. Kwaliteitsimplementatie Z26228 docenten- L.Vertommen (coördinator)
- S.Dams
- L.Vertommen
- N.
6 sp. Ondernemendheid Z25942 docenten- A.Wuyts (coördinator)
- K.Van Campfort
- A.Ver Berne
- D.Vermeiren
- S.Verreydt
- L.Vertommen
- A.Wuyts
- N.
6 sp. Productontwikkeling Z26231 docenten- L.Vertommen (coördinator)
- S.Van den broeck
- L.Vertommen
- N.
3 sp. Dierenvoeding Z26575 docenten- F.Verhaert (coördinator)
- N.
3 sp. Voeding en Milieu Z26230 docenten- G.De Maeyer (coördinator)
- N.
18 sp. Stage Voedingstechnologie Z26567 docenten- S.Van den broeck (coördinator)
- L.Vertommen
- N.
3 sp. Persoonlijke en Professionele Ontwikkeling 3 Z26226 docenten- A.Wuyts (coördinator)
- P.Clement
- S.Cox
- A.De Graaf
- G.De Maeyer
- L.Vertommen
- R.Vleugels
- A.Wuyts
- N.
-
Vrijstellingspakket
Vrijstellingspakket van 66 studiepunten.
Extra vrijstellingen kunnen aangevraagd worden.
-
-
Verkort programma van Chemie: afstudeerrichting Biochemie naar Agro- en Biotechnologie
Dit vernieuwde programma-aanbod geldt voor studenten die zich voor de eerste keer inschrijven voor de opleiding ‘Bachelor in de Agro- en Biotechnologie’ in academiejaar 2021-2022 of daarna. Studenten die reeds vroeger ingeschreven waren in de opleiding, kunnen voor het samenstellen van hun Individueel Studieprogramma (ISP) contact opnemen met de ISP verantwoordelijke. Afhankelijk van het aantal reeds verworven credits zal bepaald worden of zij in het uitdovende of het nieuwe programma hun ISP samenstellen.
-
Verplichte vakken
6 sp. Bodem en Plant Z25879 docenten- G.De Maeyer (coördinator)
- M.Van Dyck
- S.Wauters
- N.
6 sp. Dier en Habitat Z25880 docenten- M.Cassaert (coördinator)
- E.Hulsmans
- S.Tielemans
- D.Vermeiren
- N.
6 sp. Eenheidsbewerkingen op kamertemperatuur Z26562 docenten- L.Vertommen (coördinator)
- S.Bukenbergs
- L.Vertommen
- N.
3 sp. Koeltechnieken Z26563 docenten- L.Vertommen (coördinator)
- S.Bukenbergs
- L.Vertommen
- N.
3 sp. Levensmiddelenhygiëne Z26243 docenten- S.Van den broeck (coördinator)
- N.
6 sp. Conserveringstechnieken Z26564 docenten- L.Vertommen (coördinator)
- L.Bruyninckx
- L.Vertommen
- N.
6 sp. Dierlijke producten in de voeding Z26012 docenten- L.Vertommen (coördinator)
- N.
3 sp. Sectorverkenning Z25934 docenten- S.Verreydt (coördinator)
- J.Doumen
- D.Vermeiren
- S.Verreydt
- N.
6 sp. Technologie Z25883 docenten- S.Bukenbergs (coördinator)
- S.Cox
- M.Luyckx
- B.Weckx
- N.
3 sp. Persoonlijke en Professionele Ontwikkeling 2 Z25936 docenten- A.Wuyts (coördinator)
- T.Schellekens
- A.Wuyts
- N.
6 sp. Plantaardige Producten in de Voeding Z25899 docenten- L.Vertommen (coördinator)
- S.Van den broeck
- A.Ver Berne
- L.Vertommen
- N.
6 sp. Dranken en fermentatietechnologie Z26014 docenten- C.Boonen (coördinator)
- S.Van den broeck
- N.
6 sp. Kwaliteitsimplementatie Z26228 docenten- L.Vertommen (coördinator)
- S.Dams
- L.Vertommen
- N.
6 sp. Ondernemendheid Z25942 docenten- A.Wuyts (coördinator)
- K.Van Campfort
- A.Ver Berne
- D.Vermeiren
- S.Verreydt
- L.Vertommen
- A.Wuyts
- N.
6 sp. Productontwikkeling Z26231 docenten- L.Vertommen (coördinator)
- S.Van den broeck
- L.Vertommen
- N.
6 sp. Voeding voor mens en dier Z26011 docenten- S.Dams (coördinator)
- M.Hapers
- F.Verhaert
- L.Vertommen
- N.
6 sp. Kwaliteit en Wetgeving Z26227 docenten- L.Vertommen (coördinator)
- N.
18 sp. Stage Voedingstechnologie Z26567 docenten- S.Van den broeck (coördinator)
- L.Vertommen
- N.
6 sp. Controle van levensmiddelen Z26016 docenten- S.Van den broeck (coördinator)
- N.
3 sp. Persoonlijke en Professionele Ontwikkeling 3 Z26226 docenten- A.Wuyts (coördinator)
- P.Clement
- S.Cox
- A.De Graaf
- G.De Maeyer
- L.Vertommen
- R.Vleugels
- A.Wuyts
- N.
-
Vrijstellingspakket
Vrijstellingspakket van 63 studiepunten.
Extra vrijstellingen kunnen aangevraagd worden.
-
-